Anne, Robin Joey, Rebecca en Mike

Ik ben Anne Tops, geboren op 14-09-1991 en ik woon sinds maart 2010 in Mill. In aug 2010 kwamen Robin en Rebecca bij ons in huis wonen en in september 2010 kwam Joey erbij. In februari 2012 kwam Mike en toen waren we compleet. Het was in het begin wel wennen maar ik vind het nu erg gezellig om zo met een hele groep te wonen. En als ik behoefte heb aan rust kan ik lekker op mijn kamer gaan spelen.
Ik ben wat ze noemen ernstig verstandelijk gehandicapt en autistisch. Daarom heb ik altijd begeleiding nodig die mij helpt bij alle dagelijkse zaken en ervoor zorgt dat ik alles om mij heen een beetje begrijp. Ook moeten ze mij helpen bij het praten, ik houd namelijk veel van kletsen maar ken niet veel woorden. Het is fijn als het dan voor mij vertaald wordt en mensen mij begrijpen. Soms kan ik wel eens boos worden als alles anders gaat dan ik wil of ik het allemaal niet goed begrijp. Meestal ben ik erg gezellig, ik houd veel van grapjes maken, spelen met poppen, puzzels maken etc.  Ook kijk ik graag naar filmpjes over baby's, dieren of tractors op you tube. 
 Ik werk 2 dagen op de dagbesteding Ac 2 in Velp, 2 dagen in Mill en op woensdag ben ik vrij.
 


 
Ik ben Robin Peters, geboren op 5 oktober 1992 in Molenhoek. Ik ben in september 2011 naar Mill verhuisd en dat vond ik heel spannend, want ik kreeg er als het ware 2 "zussen" en 1 broer bij en dat ben ik helemaal niet gewend. Ik heb namelijk geen broers of zussen.
Ik ken Anne al heel lang, want we zaten al sinds ik me kan herinneren bij elkaar in de klas. Ook Joey ken ik van school want hij zat ook bij mij in de klas. Inmiddels weten wij wat we aan elkaar hebben en hoe we elkaar kunnen aanvullen. Soms is dat heel handig als een van ons iets moet doen wat 'ie niet zo leuk vindt of niet zo goed kan. Dan doet de ander het gewoon! Zo helpen we elkaar. 
Net als Anne ben ik ernstig verstandelijk gehandicapt en heb ik autistische kenmerken. Meestal heb ik een goed humeur, maar ook ik vind het niet prettig als ik niet weet waar ik aan toe ben. Bovendien ben ik erg beweeglijk, dus is het fijn dat er op de boerderij zoveel ruimte is om mijn energie kwijt te raken. Ik ben graag onder de mensen en kwebbel er lustig op los, waardoor ik snel contact maak. O ja, ik vind het ook heel leuk om huishoudelijke klusjes te doen! 
Overdag werk ik 2 dagen op de Hultenhoek en 2 dagen in Mill, op woensdag ben ik lekker vrij. 
 
 
Mijn naam is Joey Claassen, ik ben geboren op 26-8-1993. Ik heb 2 broers Maik en Roy. Roy is meervoudig gehandicapt en logeert in de weekenden in Velp. Voordat ik in Mill kwam woonde ik in Cuijk op een woongroep maar dat beviel me niet zo goed, ik kon daar niet zo fijn mijn gang gaan als hier. In Mill kan ik lekker buiten fietsen, we gaan vaak met de honden wandelen in het bos en dan houd ik één hond aan de riem. In huis kan ik altijd computeren, sjoelen, video kijken en op mijn eigen kamer spelen. Anne en Robin ken ik van school, die zaten bij mij in de klas dus ik was hier snel gewend. Hier is alles ook duidelijker omdat er niet zoveel personeel rondloopt en ze mij goed begrijpen.
Als ik de duidelijkheid krijg die ik nodig heb, (ik ben ook autistisch) ben ik een hele vrolijke jongen die het graag gezellig heeft met iedereen om me heen.
Overdag werk ik 2 dagen op de Hultenhoek en 2 dagen in Mill, op woensdag ben ik lekker vrij. 

 

Hallo, ik ben Rebecca Fanumbi. Ik ben de oudste van de groep want ik ben namelijk geboren op 11-11-1980. Voor hier kwam wonen in 2010 woonde ik in Boxmeer en daar was ik de jongste. Daar woonde ik op een flat en kon niet zelf naar buiten. Het bevalt me erg goed dat de anderen nog lekker jong zijn want ze houden van dezelfde dingen als ik, K3, video's, kleuren en knippen, buiten fietsen en samen met Anne met de poppen spelen. Ik vind het ook erg fijn dat mijn vroegere buren nu mijn begeleiding zijn geworden. Ik heb een oudere broer Revelinno die getrouwd is met Chandra en heb 2 nichtjes.
Overdag werk ik 4 dagen op het Spiek, dat is een zorgboerderij ook ik ben op woensdag vrij. Ik mest daar de stallen uit en kan erg goed vegen. Mijn beste vriendin heet Suus, ze woont in Boxmeer maar af en toe halen we haar op om koffie te komen drinken.


 

Hallo, ik ben Mike Schipper, geboren op 03 november 1990. Ik woon in Cuijk samen met mijn mama en pappa. Mijn zussen Ellis en Kelly hebben allebei al een eigen huis. Gelukkig voor mij kwam er een plaatsje vrij in Mill en ben ik sinds februari 2012 daar heen verhuisd. Ik vind het fijn om net zoals mijn zussen op mezelf te wonen. Het leuke is dat ik dat samen doe met Anne, Rebecca, Joey en Robin. Ik heb het syndroom van Down en ik ben ook een beetje autistisch, praten kan ik bijna niet, maar ik kan wel duidelijk maken wat ik wil. Verder kan ik kei goed zwemmen en fietsen vind ik ook erg leuk. 
Overdag werk ik 2 dagen op de Hultenhoek en 2 dagen in Mill, op woensdag ben ik lekker vrij. Ik vind het heerlijk om op mijn kamer te zitten en naar de muppets te kijken. Ik ben een rustige jongen die gek is op zijn familie.